Betekenis Kristallen

Kristallen ondersteunen en versterken bepaalde energie, maar zijn geen vervanging voor medicatie of therapie. 


A

 

Agaat – Het transformeren van negatieve energie in positieve energie. Het kan per agaatsoort verschillen, er zijn namelijk meerdere soorten Agaat. 

Agaat, Bamboeblad – Brengt yin en yang in evenwicht. Zorgt voor harmonie. 

Agaat, Zwart – Zorgt voor voorspoed en moed. Kan worden gebruikt vanwege het aardende en balancerende effect. 

Agaat, Blauw – Een kalmerende steen met geweldige helende energieën. 

Agaat, Lichtblauw  – Helpt rust en vrede te brengen en zal alle blokkades in uw omgeving wegnemen die u ervan weerhouden de antwoorden te bepalen.

Agaat, blauw gezoomd – Genezend en verzorgend. Hulp bij het uiten van gedachten en emoties. 

Agaat, Bruin – Troostende en beschermende steen. Is rustgevend bij het omgaan met eenzaamheid, verdriet en pijn. 

Agaat, donkerbruin – Troostende en beschermende steen. Helpt bij verdriet. 

Agaat, Dendritisch – Moedigt de acceptatie van iemands afkomst aan. Brengt overvloed op alle gebieden. Creëert rust en stimuleert genieten. 

Agaat, Groen   – de primaire betekenis van Agaat, Groen draait altijd om het concept van evenwicht.

Agaat, grijs – Een steen van kracht, aarding en bescherming. 

Agaat, Oranje – Een aardende steen. Brengt emotioneel, fysiek en intellectueel evenwicht. 

Agaat, Rood  – Rode Agaat kan je helpen het vuur brandend te houden en ervoor te zorgen dat donkere energie je glans niet vertroebelt of je ervan weerhoudt je doel te leven. 

Agaat, wit – Helpt de energie en het zelfvertrouwen te verbeteren. 

Amethist – Om iemands gedachten en opmerkzaamheid te beheersen. Het ondersteunt ook de spirituele en hogere zelfverbinding, waardoor de intuïtie wordt versterkt. Daarnaast voorkomt het ook slapeloosheid en slaapproblemen.

Amethist, Grijs – Verbetert de intuïtie en activeert allerlei soorten spiritueel bewustzijn. Grijze Amethist is een supergeleider voor alle goede dingen en wordt al sinds de oudheid gebruikt om het lichaam te genezen en de geest te bevrijden. 

Amethist, roze  – intuïtieve eigenschappen met zijn emotionele genezing krijg je een krachtige steen die je helpt verder te kijken dan de emoties die je geest vertroebelen. 

Aquamarijn – Dit is de steen van moed. Inspireert waarheid en loslaten. Het draagt ​​een kalmerende energie met zich mee. 

B

 

Bergkristal – Een krachtige steen die harmoniseert en in evenwicht brengt. Bergkristal is de krachtigste genezer en versterker. 

C

 

Calciet, Sinaasappel – Helpt bij het mobiliseren van de energiebronnen, vooral creativiteit en/of seksualiteit. Brengt energie in beweging en stimuleert het omgaan met dilemma's. 

Citrien – Een steen van manifestatie, verbeelding en persoonlijke wil. Ideaal voor materialisatie en manifestatie van overvloed. Verhoogt de intuïtie, het mentale en fysieke vermogen. 

F

 

Fluoriet – Kalmerende energie. Helpt bij het verhelderen van de verwoording van ideeën. Ook zeer beschermend, op psychisch niveau. 

G

 

Groene kwarts – Beschouwd als 'de verpleegster' van de stenen, is het goed voor de gezondheid. Brengt ook geluk. 

J

 

Jaspis – Een steen van aarding en stabiliteit. Een ultieme verzorger die behulpzaam is in tijden van stress. Elke kleur vertegenwoordigt een ander aspect. Er zijn verschillende soorten jaspis. 

Jaspis, Groen – Een steen van evenwicht die ziekte en obsessie geneest en loslaat. 

Jaspis, Luipaard  – Het is een krachtige beschermingssteen die de negatieve energieën op afstand houdt. Net als de rest van de Jasper-stenen geeft Jasper, Leopard je kracht en vitaliteit.

Jaspis, Rood – Een steen van empowerment. Geeft kracht om emotionele overheersing door anderen te weerstaan. Helpt bij het opnieuw verbinden met de grondenergie van de aarde. 

 

K

 

Kwarts, Lemurisch – Helpt de verbinding met Spirit te behouden en helpt bij spirituele evolutie en droomwerk. Reinigt en activeert de chakra's en verwijdert alle soorten energieblokkades. 

Kwarts, oranje  – Het zal meer vreugde en geluk brengen, en ze zullen je relaties versterken.

Kwarts, toermalijn – Bescherm tegen negatieve gedachten en emoties. Van toermalijnkwarts wordt gedacht dat het zorgt voor een balans tussen de yin/yang-energieën en het vrijgeven van negatieve patronen. 

L

 

Labradoriet – Een nuttige steen voor transformatie. Een nuttige metgezel bij verandering. De steen van magie, die mystieke, magische en psychische krachten van binnenuit doet ontwaken. 

Lapis Lazuli – Een universeel symbool van wijsheid en waarheid. Stimuleert verlichting en moedigt zelfbewustzijn aan. Helpt bij het spreken van de waarheid. 

M

 

Malachiet – Krachtige steen die energie versterkt. Een steen ter bescherming, want hij absorbeert negatieve energie. 

Maansteen – Heeft een diepe verbinding met de maan. Bevordert genezing en balans en versterkt je intuïtie. Heeft een kalmerend effect op de emoties. 

Morganite – Brengt genezing, mededogen en belofte aan degenen die het dragen. Afgestemd op goddelijke liefde , waardoor het hart op een dieper niveau wordt geopend. 

Moldaviet – Moldaviet is een steen van manifestatie, spirituele evolutie en transformatie. Het nodigt uit tot grote levensveranderingen en bezit een intens vermogen om obstakels van je hogere pad te verwijderen. 

O

 

Obsidiaan, Zwart – Beschermingssteen voor alle negativiteit. Verhoogt de zelfbeheersing en de krachten die geconfronteerd worden met het ware zelf. Het brengt duidelijkheid, bevordert groei en verbetert leiderschapsvaardigheden.  

Onyx – Geeft kracht en bevordert kracht. Ondersteunt het zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat u zich op uw gemak voelt in uw omgeving. 

Opaal  – Opaal is een sterk absorberende en reflecterende steen. Het pikt uw gedachten en emoties op, vergroot ze en stuurt ze naar u terug.

Opaal, Braziliaans – Wekt optimisme en enthousiasme op. Geassocieerd met liefde en passie en met verlangen en erotiek. Ook een emotionele stabilisator.

Opaal, roze  – Dit kristal stimuleert een belangrijke groei in je geest. De volgende keer dat u merkt dat u het gedrag van iemand anders beoordeelt, zal Pink Opal u inspireren om even de tijd te nemen om de situatie echt vanuit hun standpunt te zien en te horen.

Opaliet – Verwijdert energieblokkades voor de chakra's.  

P

 

Pyriet – Trekt geld en overvloed aan.  

R

 

Rode Kwarts – Verlicht negatieve emoties en versterkt vriendschap. Het heeft genezende en balancerende vermogens. 

Rhodochrosiet – Symboliseert onbaatzuchtige liefde. Verhoogt de empathie. Helpt het hart omgaan met pijn. 

Rozenkwarts – De steen van universele, onvoorwaardelijke liefde en oneindige vrede. Herstelt vertrouwen en harmonie.

Rookkwarts – Aardende, beschermende steen en transmuteert negatieve energie. Verdrijft angsten, heft depressie en negativiteit op. 

S

 

Saffier  Van saffier wordt gezegd dat het de wijsheidssteen is, die de concentratie stimuleert, de creativiteit vergroot en de zuiverheid en diepgang van het denken bevordert. Er wordt aangenomen dat het de geest concentreert en kalmeert en ongewenste gedachten, depressie en mentale spanning verwijdert.  

Saffier, Zwart – Brengt de wijsheid van vertrouwen in de eigen intuïtie.

Seleniet  – Een steen die de energiestroom bevordert, waardoor de energie niet stagneert. Ook zeer geschikt voor spirituele verbinding en het reinigen van andere stenen en sferen. Het kan worden gebruikt om een ​​beschermend rooster rond een huis te vormen.

Seleniet, Oranje – Aardt engelenenergie. Versterkt manifestaties en affirmaties. 

Sodaliet – Brengt orde en kalmte in de geest. Verenigt logica en intuïtie. Helpt bij het verwoorden van gevoelens. 

Spirituele kwarts – Het zal je bevrijden van elk negatief of angstig denkproces en het vervangen door gevoelens van vrede, vrijheid en harmonie.  

Smaragd – Trilt overvloed. Moedigt het aantrekken van behoeften en verlangens aan. Helpt ook je hart en geest te openen.

T

 

Tijgeroog – Helpt angst en angst los te laten. Helpt bij harmonie en evenwicht.

Topaas, Blauw – Eeuwige romantiek en vriendschap. Eerlijkheid en helderheid van gevoelens. Verhoogt het vermogen tot communicatie en expressie.

Toermalijn, Zwart – Sterke aardingskrachten en bescherming. Reinigt en beschermt de aura en omgeving tegen negatieve energieën en afgunst. 

Toermalijn, tweekleurig  – moedigt compassie voor anderen en voor jezelf aan, terwijl het aangeboren genezende vermogen wordt versterkt. Het helpt ook bij het verwijderen van eventuele blokkades. 

Toermalijn, Groen – Trekt geluk, succes, overvloed en voorspoed aan. Steen voor zelfgenezing. Een verzorgende steen voor compassie en tederheid. 

Toermalijn, Paraiba – Symboliseert wijsheid, stem, inzicht en creativiteit. Meest zeldzame versie van de toermalijnen. 

Toermalijn, Roze - Een steen die liefde, mededogen, emotionele genezing en zelfliefde aantrekt. 

Toermalijn, Rood – Helpt bij het begrijpen van liefde. Saldi. Verhoogt de creativiteit en geeft energie. 

Toermalijn, Watermeloen – Bevestiging dat je één bent met je vrede en vreugde van het zijn. Brengt liefde, tederheid en vriendschap met zich mee. 

Turkoois – Helpt bij depressie en uitputting. Bevordert zelfrealisatie en helpt bij het creatief oplossen van problemen.   

Turkoois, Afrikaans – Brengt structuur en balans om iemand bewust te maken van het beoogde doel. 

Tanzaniet – Integreert energieën van geest en hart, waardoor een circuit van exponentiële liefde, mededogen en plezier ontstaat. Visioenen, berichten en informatie uit bronnen met een hogere trilling. Genereert een energie van geluk en verlichting van zorgen. Kalmeert een overactieve geest, een overactieve schildklier en uitgeputte bijnieren. 

Toermalijn, goudkleurig (geel) – Gele toermalijnen worden geassocieerd met het helpen beschermen tegen negatieve energie. Er wordt ook gezegd dat ze het fysieke en emotionele welzijn bevorderen en zelfvertrouwen en geluk aanmoedigen.