Reinigen van kristallen

 

let op! Zoek eerst op wat er wel en niet kan voor jouw kristal. 


Stromend water

Om een steen te reinigen leg je deze minimaal vijf minuten onder lauw stromend water. Dit kan gewoon onder de kraan maar kan natuurlijk ook in een beekje  Dit is één van de snelste reinigingsmethoden. Erg belangrijk hierbij met de juiste intentie te werken en overtuigd zijn dat de negatieve energie wegstroomt met  het stromende water.

Er zijn een aantal edelstenen die niet of niet goed tegen water kunnen , deze stenen kunnen dus aangetast worden.

 

Bij deze edelstenen moet je water mijden: magnetiet, seleniet, lapis lazuli, malachiet, celestien,turkoois en angeliet. Ook zilveren sieraden met edelstenen omdat de stenen dan los kunnen laten.

 


Aarde

 

Je kan de steen in je tuin begraven, let er wel op dat je weet waar je de steen begraven hebt (een stokje in de grond of een andere aanwijzing). Ben je niet zo een fan van het in de tuin te begraven kan je deze ook begraven in de pot van je kamerplant.

Laat de steen minsten 24 u in de aarde zitten zodat de slecht energie rustig uit de steen kan stromen en worden omgezet in positieve energie.

Je kan de steen ook bovenop de aarde leggen, zorg er dan voor dat deze 72 u blijft liggen.

 

Waar moet je op letten?

Kijk altijd of de aarde vochtig is. Stel dat de aarde vochtig is en je begraaft een steen die niet tegen vocht kan doe je dit beter niet.  Je kan de steen beter op een andere manier reinigen.

Als je de steen begraaft kan je op voorhand de steen inwikkelen in een katoen doek.

 


Hematiet

 

Je steen zacht reinigen met andere stenen is een veiligere manier, mocht je twijfelen of je steen tegen water kan of niet is dit de meest geschikte manier.

Leg de kleine steentjes Hematiet (neemt negatieve lading uit de steen) in een natuurlijk bakje en daar bovenop de steen die je wilt reinigen.

Laat deze minstens 12 uur liggen.

 

Hematiet kan gereinigd en opgeladen worden door ze bijvoorbeeld onder stromend water te houden.

Let hierbij op!! Hematiet kan gaan roesten als deze niet zeer goed afgedroogd wordt.

Het reinigen van de hematiet doe je  ca. 1 keer per maand.

 

Deze methode is ook zeer geschikt voor sieraden.

Waarom? Omdat door deze methode de sluitingen, zettingen, koorden of andere onderdelen er niet onder gaan lijden.


Amethist

 

Ook amethist kan je gebruiken om stenen te reinigen.

Door een steen twaalf uur op een amethistcluster of op een bedje van amethiststeentjes te leggen, wordt deze vanzelf gereinigd.

Een amethistcluster en amethist steentjes moet je ook vaker zelf reinigen dit kan door ze minstens 5min onder lauw stromend water te leggen.

 

Hoe vaak reinigen ?   Minstens 1 keer per maand, maar vaker wanneer de amethist intensief gebruikt wordt.