Edelstenen en kinderen

Kinderen zijn puur en zouden gevoeliger zijn voor de energie van edelstenen dan de meeste volwassenen. Zo is het belangrijk om te weten welke stenen wel en niet kunnen voor je kleine kapoen.

Uiteraard kun je je kind ook prima zelf een steen laten kiezen. Kinderen kiezen op gevoel en het is vaak verrassend hoe de gekozen steen precies aansluit bij wat ze ondersteuning kunnen gebruiken.

 

Opgelet! Bij jonge kinderen moet je opletten dat je een product kiest waarbij er GEEN kans bestaat op verstikkingsgevaar. Armbanden met kleine kralen of kleine steentjes die een kind makkelijk in de mond kan stoppen zijn alleen goed onder toezicht van een volwassene.


Waar kan je de edelstenen verstoppen ?

-         Onder hun kussen

-         In het kussen

-         Onder het wiegje

-         In de schooltas voor als ze een spannende dag gaan hebben

-         Je kan de stenen ook in de slaapkamer leggen

 

De grootte van de steen ?

Kinderen hebben voldoende met een kleine steen om bij zich te dragen en ook niet meer dan 1steen. Een te grote steen of meerdere stenen zouden teveel energie kunnen geven en dat is niet altijd in het voordeel van het kind.

 

Wil je toch een grotere steen ?

plaats deze dan in de slaapkamer op het nachtkastje of op een kast.

Rozenkwarts of Amethist kan hier perfect voor gebruikt worden.

 

Stenen voor Leeftijd of levensfase van je kind

Baby

Rozenkwarts: Een zachte steen die zorgt voor liefde en rust voor je kindje. Je kan ook een steen in de kamer leggen van de baby en dit helpt de baby in een veilige moederlijke energie te verblijven. Rozenkwarts bevordert geestelijke groei en zelfrespect zo helpt deze steen ook tegen heimwee. Daarnaast werkt de steen kalmerend bij angst en stress en bevordert het geestelijke rust.

 

Blauwe Chalcedoon: Geeft de baby een rustig en veilig gevoel.

 

Als bovenstaande stenen geen effect hebben kan je ook Bergkristal of groene Aventurijn gebruiken.

 

Baby vanaf 2 maanden

Barnsteen: Wordt vaak gebruikt voor de pijn wanneer de tandjes beginnen door te komen. Deze steen kan ook helpen bij krampjes.

 

Peuters en Kleuters

Groene Aventurijn: Helpt bij drukke of onrustige kindjes , zo helpt het hun ontspannen en met onbekende situaties om te gaan. Door deze steen te dragen of in hun buurt te hebben, komen hun emoties meer in balans.

 

Blauwe Calciet: Helpt kindjes te ondersteunen bij het leren praten en beter te kunnen verwoorden wat ze dwarszit. Deze steen geeft een peuter of kleuter meer zelfvertrouwen.

 

Jade: Deze steen kan helpen bij een kind dat last heeft van verlatingsangst, zich veel terugtrekt of moeite heeft met vriendjes maken. Het zou ze helpen om zich geliefd te voelen en zich te verbinden met anderen. Ook zouden ze zachter en empathischer kunnen worden.

 

Versteend hout: Staat bekend om zijn kalmerende energie en zou een fijne steen zijn voor kinderen die gaan logeren. Versteend hout helpt tegen heimwee.

 

Fluoriet (vanaf 4jaar):  Werkt beschermend, harmoniserend en zuiverend. Het absorbeert negatieve energie en beschermt tegen negatieve energie. Dit kristal maakt ook het hoofd helder. Het verbetert de concentratie, het geheugen en is een fijne steen bij leerstoornissen zoals bijvoorbeeld dyslexie. Het brengt de geest in balans en vermindert stress, angst, spanning en helpt mentale en creatieve blokkades doorbreken.

 

Kinderen vanaf 6 jaar 

Tijgeroog:  Deze steen is met zijn gouden glans de vriend van kinderen. Tijgeroog stimuleert de kracht in jezelf, werkt beschermend en geeft vertrouwen ,moed, kracht en verminderd faalangst. Het zou ze inspireren om op een gezonde manier egocentrischer te worden en te doen wat ze echt zelf willen, waar­door ze meer plezier in hun leven krijgen.

Tijgeroog werkt ondersteunend bij angsten, nachtmerries en overprikkeling daarom is het ook een hele fijne steen voor kinderen.

 

Jade: Deze steen kan helpen bij een kind dat last heeft van verlatingsangst, zich veel terugtrekt of moeite heeft met vriendjes maken. Het zou ze helpen om zich geliefd te voelen en zich te verbinden met anderen. Ook zouden ze zachter en empathischer kunnen worden.

 

Labradoriet: is een sterke beschermer tegen negatieve energie en is geschikt voor kinderen die hoog sensitief zijn en energie overnemen van anderen. Als je kind druk of juist heel moe uit school komt, kan dit helpen om je kind te beschermen tegen alle indrukken en energieën van anderen zo helpt deze steen je ondersteunen om voor jezelf te kiezen en om verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf. Dit kleurrijke kristal stimuleert de fantasie.

 

Turkoois:  Deze steen helpt verlegen kinderen , ze kunnen kracht halen uit contactstenen die hen kunnen helpen om zich meer op hun gemak te voelen in een groep en om makkelijker vrienden te maken.

 

Citrien: Staat bekend als een energie opwekker en opbeurende steen! Het is een prachtige steen die het zelfvertrouwen versterkt. Deze stimuleert eigenschappen als zelfvertrouwen, eigenwaarde en creativiteit. Citrien kan je helpen om met stress om te gaan en om levensvreugde te vinden

 

Puber en kinderen van 10 tot 16 jaar

 

Citrien: Staat bekend als een energie opwekker en opbeurende steen! Het helpt je puber zelfverzekerd te zijn en helpt leren omgaan met stress. Het is een prachtige steen die het zelfvertrouwen versterkt. Deze stimuleert eigenschappen als zelfvertrouwen, eigenwaarde en creativiteit.

 

Zwarte Toermalijn : Gevoelige kinderen kunnen onrustig worden van alle stralingen om ons heen van wifi en telefoons. Veel jongeren zitten heel vaak op hun telefoon zo kan de straling van de mobiele telefoon kan een behoorlijke impact hebben op het kind zonder dat ze dit direct door hebben. Als ze een kleine Zwarte Toermalijn bij zich dragen of aan de achterkant van de telefoon bevestigen kan al veel rust geven. Deze steen beschermt hun namelijk tegen de elektromagnetische straling. 

Toermalijn verwijderd blokkades en haalt negatieve energie uit het aura. Zij vermindert angst en bevordert ontspanning.

 

Blauwe Chalcedoon; zorgt ervoor dat je puber rustig blijft, dit kan helpen tijdens examens.

 

Labradoriet;  Deze versterkt de aura zodat prikkels en indrukken van de omgeving minder hard bij het kind binnenkomen. Het zorgt ervoor dat je minder snel leeggezogen wordt door andere energieën om je heen.